Zooltherapie 

Zooltherapie wordt aangeboden aan patiënten waarbij na een uitgebreid onderzoek een duidelijk, oorzakelijk verband  wordt vastgesteld tussen de bewegingsanalyse enerzijds en de klacht(en) anderzijds. 


De bedoeling is om alle data voortkomend uit het podologisch onderzoek om te zetten in een zoolconcept op maat van de

patiënt en diens specifieke klacht.


Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende variabelen : klacht, leeftijd, gewicht, sport, beroep, links-rechts asymmetrie, bewegingsradius van de gewrichten, historiek, specifieke aandoeningen en vooral de dynamische analyse. Op deze manier kan een symbiose ontstaan tussen de drie pijlers van podologische zooltherapie : comfort, correctie en duurzaamheid.


In onze praktijk hebben wij ervoor gekozen om samen te werken met BORGinsole voor het vervaardigen van onze zolen. 

DIt omdat wij steenvast geloven in de hoogstaande kwaliteit, service en visie van BORGinsole. 

Het onderzoek

 • We nemen de tijd om naar uw verhaal te luisteren


 • Nadien kijken we naar je schoenen en geven we advies. Welke schoen is gezien de omstandigheden de beste keuze


 • Vervolgens filmen en analyseren wij uw gang- en looppatroon. Alle parameters worden door ons beoordeeld en digitaal opgeslagen


 • Indien nodig wordt er een multidisciplinair actieplan opgesteld


 • Inlegzolen komen alleen maar aan de orde als de meerwaarde en evidence kan aangetoond worden. 


 • De 3D scan breng beide voeten in kaart zodat de podoloog als architect van uw voeten het zoolconcept kan concipiëren


 • Wij begeleiden u verder doorheen het hele proces en helpen u op weg om uw intelligente inlegzolen op de ideale manier te gebruiken en uw beweginspatroon te verbeteren

BORGinsole 3D digitizer 

Zo maken wij het verschil


Een doorgedreven analyse van uw bewegingspatroon vormt het uitgangspunt.


Als blijkt dat BORGinsole intelligente inlegzolen u kunnen helpen, gaan wij over tot

een integrale podologische maatafname. Daarmee bepalen we de voetassen

in een onbelaste, belaste en dynamische situatie. 


Vervolgens maakt de 3D digitizer een zeer nauwkeurige scan van beide voeten

in hun belaste, neutrale positie. 

Van daaruit wordt uw unieke inlegzool door ons geconcipieerd.


BORGinsole inlegzolen zijn een gepatenteerd product. 


Waarom een BORGinsole? 

Bestaande technieken voor het produceren van op maat gemaakte inlegzolen hebben hun nut bewezen, maar zoals in alle domeinen staat ook de technologie en de wetenschappelijke evolutie in onze sector niet stil. Innovatie en technologie laten ons toe om functionele inlegzolen te produceren die u letterlijk op het lijf geschreven zijn. 


De BORGinsole functionele zolen worden in België enkel afgeleverd door erkende Masters of Bachelors in de podologie. Als achitect van het bewegingspatroon helpen wij u om uw lichaam perfect in balans te brengen en te houden. 


U wordt geholpen met een:


 • Unieke en persoonlijke functionele zool 


 • Superlicht van gewicht 


 • Mogelijk gemaakt door hoogtechnologiesche ontwikkeling 


 • Perfectie van maatafname tot aflevering


 • Volledig gebaseerd op dynamica 


 • Optimale service 

Wat is de meerwaarde van          een BORGinsole bij KINDEREN

BORGinsole inlegzolen helpen kinderen in hun groeifase: bepaalde foute voetfuncties op latere leeftijd vinden hun oorzaak tijdens de kinderjaren. 

Kindervoetjes van 6 tot 14 jaar hebben een ideale soepele structuur om met BORGinsole inlegzolen voor een duurzame oplossing te zorgen. Ook hier zal het juiste schoenadvies een hele belangrijke rol spelen 

Een BORGinsole is er voor

SPORTERS

(Top)sporters komen bij BORGinsole podologen terecht omdat de inteligente inlegzolen van BORGinsole preventief begeleiden om zolang mogelijk zonder problemen op het hoogste niveau actief te blijven. Ook curatief kan een positieve sturing vanuit de voeten heel wat acute problemen oplossen.


Wilt u de spelers van uw (jeugd)club laten screenen neem dan zeker contact met ons op. Indien gewenst voorzien wij een informatieavond voor de  spelers, trainers en familie van de club. 

BORGinsole corrigeert en stuur de VOETFUNCTIE

BORGinsole heeft al duizenden mensen geholpen, van kinderen tot topsporters en mensen met de meest uiteenlopende noden!


Aarzen niet om ons te contacteren als u met klachten of vragen zit. 

Gepatenteerde 3D technologie

De BORGinsole 3D digitizer maakt een scan van uw voet, perfect in zijn ideale positie. Dit voetmodel wordt met de gepatenteerde BORGinsole 3D applicatie bewerkt, zodat niet alleen je voetassen geoptimaliseerd worden, maar al je gewrichten die je bij stappen en lopen nodig hebt. Zo wordt via je voet heel je bewegingssysteem gesynchroniseerd op elk moment van je beweging.

Hygiënisch, mag in de wasmachine 

Zeer belangrijk is dat voeten proper en verzorgd zijn en blijven. In heel wat materialen overleven bacteriën en schimmels soms maanden. Daarom kiest BORGinsole voor wasbare EVA materialen. Ze nemen geen vocht op, waardoor ze ook niet als voedingsbodem voor schimmels of sporen van schimmels kunnen fungeren. Het verluchten en wassen (in de wasmachine op 40°) van de zolen kan perfect met een BORGinsole.

Vederlicht materiaal

EVA materialen absorberen geen vocht, zijn slijtvast en stabiel, hebben een hoge trekkracht en rekbaarheid en zijn bovendien heel licht in gewicht. Enkele tientallen grammen zal je BORGinsole wegen, dikwijls zelfs niet meer dan de standaardzool die in je schoen zit. Hierdoor zijn ze uiterst geschikt voor elke sporter. Een BORGinsole kan dus makkelijk aangepast worden aan je voetbalschoenen, loopschoenen,.. en vrijetijdsschoenen.

Langere levensduur

Al onze EVA materialen worden getest op slijtvastheid door externe onderzoekcentra. Nog een beter bewijs is de tevredenheid van onze gebruikers die 1 paar BORGinsoles 2 tot 4 jaar en soms langer kunnen dragen. EVA materiaal kunnen we bij een jaarlijkse controle dikwijls heel makkelijk aanpassen naar correctie en of slijtage. Hoge prijs-kwaliteit, zelfs zonder enige vorm van terugbetaling!

Volledig op maat

Zowel je linker- als je rechtervoet worden individueel bekeken en bijgestuurd. De meeste systemen gebruiken een afdruk welke ze nadien linken aan een model uit een “voetenbibliotheek”. BORGinsole start met jouw voet en blijft gedurende elke optimalisatie jouw 3D voetscan gebruiken. Dit maakt dat correcties heel makkelijk worden verdragen, omdat je voet de zool steeds als heel natuurlijk zal herkennen.

Slechts 1 paar voor alle activiteiten

BORGinsole inlegzolen kunnen heel makkelijk aangepast worden aan verschillen soorten van schoenen en activiteiten. De mogelijkheid bestaat om éénzelfde paar te gebruiken in je dagelijkse schoenen, je loopschoenen, je voetbalschoenen, skibotten, werkschoenen…..enz. Dus geen extra kosten. Uiteraard kan elk paar indien gewenst perfect en identiek gedupliceerd worden aan een gereduceerde prijs.